Пожари на гръцкия остров Самос е принудил властите да евакуират

...
 Пожари на гръцкия остров Самос е принудил властите да евакуират
Коментари Харесай

Огнен ад на Самос, евакуират туристи

 Пожари на гръцкия остров Самос е принудил управляващите да изтеглят стотици туристи от хотелите. Поне 1000 души са изведени от град Питагор, оповестиха гръцки медии. 

 70 пожарникари и 13 машини се борят с огъня в източната част на острова. Става въпрос за не доста огромен фронт, само че се популяризира покрай хотелите “, съобщи кметът града Христодулос Севастакис пред локалната телевизия Скай.

Той посочи, че градът не е в заплаха. Плавателни съдове на бреговата защита са евакуирали група туристи от два плажа.

Висок риск от горски пожари през почивните дни има в шест региона на Гърция, заяви Генералният секретариат за гражданска отбрана. Властите в Атика, в това число на остров Китос, в северния Егейски регион, в елементи от Пелопонес и в в региони на Централна и Западна Гърция, както и в Източна Македония и Тракия са под паника. На остров Корфу огнеборците са мъчеха да овладеят огромен пожар в района Критика, като се наложи превантивна евакуация на няколко къщи.

На югоизточния егейски остров Лерос, също с превантивна цел, бе евакуирана локалната болница, а туристи се оказаха краткотрайно блокирани на един от плажовете. Пожари избухнаха и в Неа Манолада (Югозападна Гърция), в Аркадия на полуостров Пелопонес и в Аспропиргос в западна Атика, написа " Катимерини ".
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР